Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / EURO AEGEAN HAMBURG MERSİN SEFERİ BAŞLADI

EURO AEGEAN HAMBURG MERSİN SEFERİ BAŞLADI

EURO AEGEAN HAMBURG MERSİN SEFERİ BAŞLADI04.02.2009

Egekont’un temsilciliğini yürüttüğü Grimaldi Lines’ın Euro Aegean servisi, ocak ayı itibari ile Mersin’e uğradı. Bu Ro-Ro hizmeti sayesinde ihracatta ve ithalatta hacimli yük ve proje taşımalarında büyük kolaylık sağlanıyor. Grimaldi Lines Euro Aegean servisi ile Hamburg’dan Akdeniz’e direkt servis vermeye başlamasının ardından 10 Ocak tarihinde Mersin’e ilk uğrağını gerçekleştirdi.

Mersin’e gelen en büyük Ro-Ro gemileri arasında gösterilen, 38.651 DWT'luk 177 metre uzunluk ve 31 metre genişliğe sahip Grand Sicilia, bu ilk seferde iş makinesi yüklü olacak. Servis; Mersin, Alexandria, Gemlik, Salerno, Valencia, Southampton, Hamburg, Flashing, Antwerp, Bristol rotasını izleyecek.

15 günde bir gerçekleşecek servis sayesinde Egekont daha fazla limana Ro-Ro hizmeti veriyor olacak; Mersin'den Batı ve Kuzey Afrika'da, Kuzey ve Güney Amerika'da ayrıca Avrupa'da birçok limana yükleme yapılabilecek. Böylece ithalat yüklerinin yanı sıra otobüs, kamyon, dorse gibi ağır tonajlı vasıtalar ve taş kırma makineleri gibi büyük boyutlu iş makinelerinin ihracatı ve proje taşımalarında da önemli avantajlar sağlanacak.

Grimaldi Lines’ın Ro-Ro gemileri, geniş hacimli kargoların nakliyesini kolaylaştırmak amacıyla azami esneklik sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Araç taşımalarında uzmanlaşan şirket, bugün dünyanın en büyük çok amaçlı Ro-Ro ve araba taşımalarında kullanılan gemi filolarından birine sahip.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr