Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / "HAYDARPAŞA KAPANMADI, HİZMETİMİZ SÜRÜYOR"

"HAYDARPAŞA KAPANMADI, HİZMETİMİZ SÜRÜYOR"

01.08.2017Haydarpaşa Liman Müdürü Dursun Arpacıoğlu, İstanbul'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle limanın kapanması veya hizmet vermemesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Haydarpaşa Liman Müdürü Dursun Arpacıoğlu, İstanbul'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına nedeniyle limanın kapanması veya hizmet vermemesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Fırtınanın meydana geldiği günün sabahında liman tekrar hizmetlerini aksaksız sürdürmüştür." dedi.

Önceki gün meydana gelen aşırı yağış ve fırtına nedeniyle Haydarpaşa Liman Rıhtımı'nda bulunan 4 vinçten birinin, liman sahasında ise 9 vinçten 4'ünün devrilmesiyle ilgili açıklama yapan Arpacıoğlu, liman faaliyetlerinin aksatılmadığını kaydetti. Arpacıoğlu, limanda devrilen vinçlerin kaldırılması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini, işlevini yitiren vinçlerin yerine felaketin hemen ardından takviyelerin yapıldığını vurguladı. Fırtına ve aşırı yağışın yaşandığı saatin ardından bugüne kadar liman hizmetlerinin aksama olmadan sürdürüldüğünü aktardı.

Dursun Arpacıoğlu, 'Yaşanan felaketten limanımız da etkilenmiştir. Felaketin yaşandığı günün sabahında liman tekrar hizmet vermeye başladı. Limanın yaşanan felaketin ardından kapanması veya hizmet vermemesi gibi bir durum asla söz konusu olmamıştır. Fırtınanın meydana geldiği günün sabahında liman tekrar hizmetlerini aksaksız sürdürmüştür. Bugün itibariyle 3 gemi, 2 konteyner gemisiyle bir kargo gemisi limana alındı. Ayrıca bugün bir yolcu ve Ro-Ro gemisi limana alındı. En büyük sevincimiz yaşanan felakette can kaybının olmamasıdır. Meydana gelen felakette yaralanan arkadaşımızın da sağlık durumu gayet iyi." şeklinde konuştu.

VİNÇLERE KONTEYNERLİ ÖNLEM

Öte yandan, İstanbul'da perşembe akşam saatlerinde afete neden olan sağanak yağmur, dolu yağışı ve fırtına sırasında Haydarpaşa Limanı'nda yıkılan 4 vinç limanda bulunan konteynerle çevrildi. Güvenlik nedeniyle çevrildiği görülen vinçlerin kaldırılması için ise bir çalışmanın henüz başlamadığı görüldü.

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr