Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ALİBABA, MALEZYA’DA LOJİSTİK MERKEZİ KURUYOR

ALİBABA, MALEZYA’DA LOJİSTİK MERKEZİ KURUYOR

ALİBABA, MALEZYA’DA LOJİSTİK MERKEZİ KURUYOR28.03.2017Alibaba, Malezya’da Lojistik Merkezi kuruyor. Alibaba Group Holding Ltd Çarşamba günü yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki yakın bağların altını çizen altyapı ve gayrimenkul projeleri de dahil olmak üzere bir dizi Çin yatırımının ardından Malezya’da bir lojistik merkezi kuracağını söyledi.

Merkezi, Malezya Başbakanı Najib Razak ve Alibaba’nın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Jack Ma tarafından Çarşamba günü Kuala Lumpur’da açılan dijital serbest ticaret bölgesinin bir parçası olacak.

Alibaba, 2019 yılı sonunda faaliyete geçmesi beklenen merkezin “Malezya ve bölge için depolama ve yerine getirme merkezi olan merkezi bir gümrük izni olarak görev yapacak ve ithalat ve ihracat için daha hızlı izin vereceğini” belirtti.

Alibaba, merkezdeki yatırım büyüklüğünü açıklamadı. Alibaba, lojistik tesisinin, küçük işletmeler ve gelişmekte olan ülkelerin ticaretindeki engellerin kaldırılmasını amaçlayan Ma’nın Elektronik Dünya Ticaret Platformu (eWTP) girişiminin bir parçası olan serbest ticaret bölgesinde kurulduğu “e-hub” ın bir parçası olduğunu söyledi.

Malezya’daki “e-hub”, Çin dışında ilk bu tür bir tesis olacak ve ayrıca Alibaba üyeleri ile diğer Malezya işletmeler arasındaki işbirliğini de içerecek.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr