Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / HAVA KARGO GÜVENLİĞİ BU ÇALIŞTAYDA DEĞERLENDİRİLİYOR

HAVA KARGO GÜVENLİĞİ BU ÇALIŞTAYDA DEĞERLENDİRİLİYOR

HAVA KARGO GÜVENLİĞİ BU ÇALIŞTAYDA DEĞERLENDİRİLİYOR21.06.2016SHT-17.6 Talimatı Bilgilendirme Toplantısı (Hava Kargo Güvenliği Çalıştayı), İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile UTİKAD işbirliğinde düzenleniyor.

22 Haziran 2016 Çarşamba günü (Yarın) 13.30-17.00 saatleri arasında İTO Meclis Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte; Sivil Havaılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, havayolu ile kargo ve posta taşımacılığına ilişkin SHT 17-6 Talimatının uygulanmasına dair detayları katılımcılar ile paylaşacak.

Havayolu ile kargo ve posta taşımacılığının ICAO, ECAC ve IATA tarafından belirlenen uluslararası standartlarda yapılmasını ve güvenliğini sağlamak üzere 04.09.2015 tarihinde yürürlüğe giren  “Hava Kargo ve Posta Güvenliği Talimatı”  (SHT-17.6) SHGM ve UTİKAD işbirliğinde düzenlenen etkinlikte masaya yatırılıyor.

Havayolu işletmelerinin, yer hizmetleri kuruluşlarının, hava kargo acentelerinin, güvenlik kontrollerini uygulayan entegre depolama ve nakil hizmetlerinden sorumlu lojistik sağlayıcıların, göndericilerin ve tedarik zincirinde yer alan diğer kuruluşların görev, yetki ve sorumlulukları ile güvenli tedarik zincirinde yer alan personelin işe alımı, nitelikleri ve eğitimleri hakkında uygulanacak usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan SHT-17.6, lojistik sektörünün gündemindeki konuların başında yer alıyor.

Açılış konuşmasını UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin’in yapacağı etkinlikte, SHGM Güvenlik Denetim ve Sertifikasyon Koordinatörü Ramazan Dursun, Turkish Cargo Kargo Başkan Yardımcısı Serdar Demir ile SHGM’den yetkililer yer alacaklar.

Oturum Başkanlığını UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Havayolu Çalışma Grubu Başkanı Arif Badur’un yapacağı bu etkinlikte, SHT-17.6 talimatının önemi ile sektöre getirdiği yenilikler aktarılacak ve sektörün uygulamada karşılaştığı sorunların giderilmesi için görüş alışverişinde bulunulacak.

SHT-150.11 talimatını yürürlükten kaldıran ve hava kargo acentelerinin yetkilendirilmesinde önemli değişiklikler getiren SHT-17.6 talimatı hakkında gerçekleştirilecek bu önemli etkinliğin programı aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Çalıştay programı için tıklayınız.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr