Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / GEMİLER “VARIŞ ÖNCESİ BİLDİRİMİ”

GEMİLER “VARIŞ ÖNCESİ BİLDİRİMİ”

GEMİLER “VARIŞ ÖNCESİ BİLDİRİMİ”20.02.2015
Gemiler 'varış öncesi bildirimi' limanda bir saat içinde verebilecek. Denizyoluyla taşımada taşıt aracının Türkiye Gümrük Bölgesi'ne girişi öncesi vermesi gereken yük, yükleme-boşaltma yeri, sorumlu kişi gibi varış öncesi bildirimleri, bir saat içinde de verebilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Gümrük Bölgesine girilirken kullanılan taşıma aracının işleticisi veya temsilcisi, varış öncesinde giriş gümrük idaresine araçta bulunan bütün sevkiyatları liste halinde bildirmek zorundaydı. Varış öncesi bildirim, Türkiye Gümrük Bölgesine giren taşıma aracı ve sevkiyata ilişkin; Eşyanın gümrük bölgesine taşınmasından sorumlu kişi, yükleme-boşaltma yeri, gemi bilgilerini içeriyordu.

Bildirimin, denizyolunda taşıma aracının giriş gümrük idaresine varışından en az 3 saat öncesine, diğer yollarda ise taşıma aracının Türkiye Gümrük Bölgesine varışına kadar geçen sürede yapılması koşulu vardı.

Değişiklikle bunun mümkün olmaması halinde gemilere bildirimin, aracın giriş gümrük idaresine varışından itibaren bir saat içinde yapılması imkânını getirdi.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr