Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / PANAMA KANALINDA GEMİ TRAFİĞİ AZALACAK

PANAMA KANALINDA GEMİ TRAFİĞİ AZALACAK

PANAMA KANALINDA GEMİ TRAFİĞİ AZALACAK12.08.2014
Uzmanların 52 ada devletinin sular altında kalacağı açıklamasının ardından bir kötü haber de Panama Kanalı için yapıldı. Kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşmesi kanaldan geçişleri vuracak.

Kuraklık nedeniyle su seviyesi düşerse Panama Kanalındaki gemi trafiği azaltılacak.Panama kanalı yönetimi, kuraklık devam ederse ve bu nedenle su seviyesi düşerse kanaldaki gemi geçişlerini bu yıl sonunda sınırlayabileceklerini bildirdi.

Yerel bir televizyona konuşan Panama kanalı yönetiminin başkanı Jorge Luis Quintano, kuraklığın devam etmesi ve kanalın loklarını besleyen göllerin su seviyesini düşürmesi durumunda bu yıl sonunda veya 2015'in ilk aylarında kanaldan geçecek gemi sayısına sınırlama getirmek zorunda kalabileceklerini belirtti.

Düşük yağış miktarının Gatun ve Alajuela göllerinin su seviyelerinde azalmaya neden olduğunu söyleyen Quintano, yağmur sezonu olan ekim, kasım, aralık aylarında şiddetli yağış umduklarını dile getirdi.

Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu'nu birbirine bağlayan Panama kanalının loklarını besleyen göllere bugünkü teknolojiyle dahi denizden su taşımak mümkün olmuyor. Her gün yaklaşık 40 geminin geçiş yaptığı kanal, dünya deniz ticaretinin yaklaşık yüzde beşine evsahipliği yapıyor.

Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr