Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TÜRK TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK SEKTÖRÜ “FIATA İSTANBUL 2014” İLE DÜNYAYA AÇILACAK

TÜRK TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK SEKTÖRÜ “FIATA İSTANBUL 2014” İLE DÜNYAYA AÇILACAK

TÜRK TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK SEKTÖRÜ  “FIATA İSTANBUL 2014” İLE DÜNYAYA AÇILACAK04.03.2014
UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Çınar'ın Dünya Ekonomi TV'de hazırlayıp sunduğu Lojistik Trend programına konuk olan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, “Lojistik denilince akıllara FIATA Dünya Kongreleri, FIATA Dünya Kongreleri denilince akıllara İstanbul geliyor. Biz, 2014 yılını ‘Lojistik Başkenti İstanbul’ olarak tanımlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin lojistik alanında önemli bir ivme kazandığını ve Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik başarısıyla önemli bir dinamizm sağlandığını kaydeden Erkeskin, 2. kez bu organizasyona ev sahipliği yapmanın şaşırtıcı olmadığını söyledi.

UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, dünya genelinde 40 binin üzerinde üyesi bulunan Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA’nın, lojistik konusundaki tüm gelişmeleri yakından takip eden bir organizasyon yapısına sahip  olduğunu ifade etti.

FIATA’nın dünya lojistik sektörünün yapılanmasında önemli bir rolü olduğunu belirten Erkeskin, 13-18 Ekim 2014 tarihinde UTİKAD ev sahipliğinde düzenlenecek FIATA Dünya Kongresi 2014 İstanbul'un dünyadaki lojistik trendlerini yansıtacağını söyledi.

Erkeskin şunları söyledi:”Kongremizin teması ‘Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme”. Kongre kapsamında düzenlenecek zirvede lojistikte sürdürülebilir büyüme konusunda dünyadaki  uygulamaları göreceğiz ve  Türkiye’de yapılabileceklerimizi konuşacağız. Kongreye dünyadan alanında uzman pek çok kişi konuşmacı olarak katılacak. Dünya Ticaret Örgütü ve Dünya Gümrük Örgütü genel sekreterleri  de konuşmacılar arasında yer alıyor. Katılımcılar, lojistik sektörüne ait son gelişmeleri birinci ağızlardan öğrenecekler. Kongre süresince yapılacak toplantı ve etkinliklerde elde edeceğimiz ipuçlarını şirketlerimizi yapılandırırken kullanacağız. Bu açıdan değerlendirdiğimizde sektör firmalarımızın  FIATA İstanbul 2014’e mutlaka katılmaları gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

“UTİKAD Networking Günü” etkinliği ile FIATA kongrelerinde bu yıl bir ilki gerçekleştireceklerini kaydeden UTİKAD Başkanı konu hakkında şunları söyledi: “Türkiye’den 300,  dünyanın hemen hemen her ülkesinden 700, toplamda ise 1000’e yakın katılımcı bekliyoruz. Afrika’dan çok ciddi katılım talepleri geliyor. Afrika ticaret konusunda çok gelişiyor. Lojistik konusundan çok büyük imkânlar var. Afrika’da işlerin nasıl gittiğini görmek ve bağlantılar yapmak için çok önemli bir fırsat. Diğer yandan kongrenin ikinci günü düzenleyeceğimiz UTİKAD Networking Günü ile katılımcı firmalarımız gerek yurtiçi gerek yurtdışından gelen firmalarla toplantılar yapma imkânı bulacak. Firmalarımızı kongremize bekliyoruz. Hep beraber olursak hem sesimiz daha gür çıkar hem de birbirimizden daha fazla bilgi öğrenme imkânımız olur.”

Dünya çapında düzenlenen organizasyonlarda sponsorlukların önemine dikkati çeken ve sektör firmalarına sponsorluk için çağrıda bulunan Erkeskin, “Lojistik denilince akıllara FIATA Dünya Kongreleri, FIATA Dünya Kongreleri denilince akıllara İstanbul geliyor. Biz, 2014 yılını ‘Lojistik Başkenti İstanbul’ olarak tanımlıyoruz. Sponsor olan firmalarımız Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlarken, firmalarına dünya çapında görünürlük fırsatı yaratacaklar.  Bu sayede muazzam bir reklam yapma imkânı doğacak” dedi.

Programda, Türkiye’nin lojistik alanında önemli bir ivme kazandığını da kaydeden Erkeskin, lojistik alanında sağlanacak tasarruflar ile ülke ekonomisine büyük kazançlar sağlanabileceğini söyledi. 

Bugün için Türkiye’de bir kriz ortamından söz etmenin mümkün olmadığını dile getiren Turgut Erkeskin, kriz dönemlerinde anahtar sektörlerden birinin lojistik olduğuna da dikkat çekti.

Turgut Erkeskin’in FIATA Dünya Kongresi 2014 İstanbul'a ilişkin son gelişmeleri paylaştığı programı aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

http://www.dunyaekonomi.tv/trend-lojistik/kongrenin-bize-verilmesine-sasirmadim/3743


 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr