Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / "LOJİSTİK, KÜRESEL REKABETTE ANAHTAR ROL OYNUYOR"

"LOJİSTİK, KÜRESEL REKABETTE ANAHTAR ROL OYNUYOR"

06.11.2013
Lojistiğin Türkiye'nin 2023 hedeflerinden biri olan 2 trilyon dolar milli gelir hedefine ulaşmasında anahtar rol oynayacağını söyleyen Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, "Üretim tek başına yeterli değil" dedi.

Ulusal ve uluslararası 150 küresel şirketin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi (ISCSI) 2013'ün açılış konuşmasını yapan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, lojistik sektörünün küresel rekabette anahtar konumuna geldiğini belirtti. 2011 yılında başlayan Suriye'deki iç savaş nedeniyle, Suriye transit geçişleri kapanmadan önce Ekonomi Bakanlığı'nın inisiyatifi ile çalışmalar başlatıldığını ve Mısır üzerinden Körfez ülkelerine ulaşımı sağlayan Türkiye-Mısır-Körfez Ro-Ro hattının açıldığını hatırlatan Mustafa Sever, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında lojistiğin büyük önemi olduğunu kaydetti.

LOJİSTİK SEKTÖRÜ İLE KOORDİNASYONUN EKSİKSİZ TESİS EDİLMESİ GEREKİYOR

"Üretim tek başına yeterli değil. Lojistik günümüzde pazara giriş stratejilerinin belirlenmesinde, üretim ve ihracat fiyatlarının tespitinde, küresel ticaretteki rekabet savaşının kazanılmasında başlı başına bir politika aracı durumuna geldi" diyen Sever, şunları söyledi: "Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri çok net bir şekilde belirlendi. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak, milli gelirimizi 2 trilyon dolara, kişi başına düşen gelirimizi 25 bin dolara çıkarmak, mal ihracatımızı 500 milyar dolara, hizmet ihracatımızı ise 150 milyar dolara yükseltmek bu hedefler arasında yer alıyor. Bunun için ekonominin tüm paydaşlarının uyum içinde hareket etmesi, üretim, ihracat, ithalat ve özellikle lojistik sektörleri arasındaki koordinasyonun eksiksiz bir şekilde tesis edilmesi gerekiyor."

4 KITADA LOJİSTİK ÜS AÇILACAK

Ekonomi Bakanlığı olarak yurtdışında lojistik merkezleri kurma çalışmaları yürüttüklerini hatırlatan Sever, "Çin, Rusya, ABD, Brezilya ve Sahraaltı Afrika'da lojistik merkezler kurulması amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Yine bakanlığımız tarafından, ihracatçılarımıza yeni ihracat güzergâhları oluşturulması yönündeki çalışmalarımız sürdürülüyor" dedi.

Kaynak :Transport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr