Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / İSLAMABAD-TAHRAN-İSTANBUL KARAYOLU TAŞIMACILIK KORİDORU YÜKSEK DÜZEYLİ ÇALIŞMA GRUBU 3. TOPLANTISI ANKARADA YAPILDI

İSLAMABAD-TAHRAN-İSTANBUL KARAYOLU TAŞIMACILIK KORİDORU YÜKSEK DÜZEYLİ ÇALIŞMA GRUBU 3. TOPLANTISI ANKARADA YAPILDI

İSLAMABAD-TAHRAN-İSTANBUL KARAYOLU TAŞIMACILIK KORİDORU YÜKSEK DÜZEYLİ ÇALIŞMA GRUBU 3. TOPLANTISI ANKARADA YAPILDI04.10.2013
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Pakistan, İran, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Sekretaryası, Uluslararası Karayolu Taşıyıcılar Birliği (IRU) temsilcilerinin katıldığı toplantıda, koridorun hayata geçirilmesi yönünde önemli kararlar alındı.

ITI Koridor güzergah noktaları ile işleyiş sisteminin görüşüldüğü toplantıda, projeye dönük somut adımlar atılmasına yönelik çalışmalara hız verilmesine karar verildi. Toplantıda IRU ve ülkeler arasındaki iç prosedürlerin bir an önce tamamlanarak projenin kısa sürede hayata geçirilmesi yönünde karar alındı.

Toplantıda alınan bir diğer karar da Pakistan’ın TIR Sözleşmesine üyelik sürecinin tamamlanması yönünde oldu.

Ülkemiz nakliyecilerine yeni pazarlar açacak olan ve bölge ülkeleri arasındaki ticaret hacminin yükseltilmesine yardımcı olacak projenin 4. toplantısı gelecek yılın başında İslamabad’da gerçekleştirilecek.

Kaynak:T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr