Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TÜRKİYE, BİŞKEK ÜZERİNDEN UZAKDOĞUYA UÇACAK

TÜRKİYE, BİŞKEK ÜZERİNDEN UZAKDOĞUYA UÇACAK

TÜRKİYE, BİŞKEK ÜZERİNDEN UZAKDOĞUYA UÇACAK01.07.2013
Kırgızistan ile yeni bir mutabakata imza atan Türkiye, Bişkek üzerinden Uzakdoğu açılımı gerçekleştirecek, yıl sonunda ise her iki ülke Orta Asya'da Türkçe konuşulan ülkelere yönelik işbirliği için masaya oturacak..

Türk ve Kırgız Sivil Havacılık yetkilileri, 27 Haziran 2013 tarihinde Ankara'da iki ülke arasındaki uçuşların ve sivil havacılık alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yeni bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Son bir yıl içinde üç defa bir araya gelen heyetler, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Kırgız Sivil Havacılık Genel Müdürü Akylbek ZHUMABAEV başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, 5. trafik haklı kargo uçuşları ve sefer artışları konusunda mutabakat sağladı.

Mutabakat Zaptı ile iki ülkenin havayolları için, İstanbul-Bişkek hattına ilave 10 frekans eklenerek haftalık toplam 21 frekans sefer gerçekleştirme hakkı elde edildi. Ayrıca, Türk taşıyıcılar için tarifeli yolcu seferlerinde Tokyo, kargo seferlerine ise Çin'in Guangzhou kenti eklenerek Bişkek ötesi yeni noktalar oluşturuldu. Daha önceki anlaşmalarda yolcu için Ulan Bator, kargo için Seul, Hong Kong ve Şangay öte noktalar olarak belirlenmişti.

Türk ve Kırgız Heyetleri arasında ayrıca, Orta Asya'da Türkçe konuşulan ülkeler arasında sivil havacılık alanındaki işbirliğini geliştirmek üzere ortak çalışma yürütme kararı aldılar. Bununla ilgili ilk toplantının 2013 yılının son çeyreğinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Kaynak:SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr