Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BAHİA DE ALGERİCAS LİMANI YETKİLİSİ UTİKAD’I ZİYARET ETTİ

BAHİA DE ALGERİCAS LİMANI YETKİLİSİ UTİKAD’I ZİYARET ETTİ

BAHİA DE ALGERİCAS LİMANI YETKİLİSİ UTİKAD’I ZİYARET ETTİ16.04.2013

İspanya’nın en önemli limanlarının başında yer alan Bahia de Algericas Limanı İşletmeleri üst düzey yöneticisi José Luis Hormaechea ve İspanya Büyükelçiliği İstanbul Ticaret Ateşeliği  yetkilisi Ergun Amasyalı, limanla ilgili  bilgiler vermek ve işbirliği olanaklarını paylaşmak üzere UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin’e bilgilendirme ziyaretinde bulundu.


UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’un da katıldığı toplantıda José Luis Hormaechea, İspanya’nın 53 limana sahip olduğunu belirterek, ülkenin toplam ithalatının yüzde 78’inin, ihracatının ise yüzde 51’inin limanlar üzerinden gerçekleştiğini ifade etti.

Limanın özellikleri ile taşımacılık ve lojistik şirketlerine sunduğu hizmetler hakkında ayrıntılı bilgiler veren José Luis Hormaechea, Bahia de Algericas’ın,  2012 yılında toplam 88 milyon ton yük trafiğini yönettiğini ve yılı 4 milyon TEU’luk yük kapasitesi ile kapattığını kaydetti.

Bahia de Algericas Limanı’nı Türk lojistik sektörüne tanıtmak ve işbirliği ortamını geliştirmek istediklerini dile getiren Hormaechea, bu amaçla Mayıs ayında Türkiye’de geniş katılımlı bir toplantı planladıklarını ifade etti.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, 2007 yılında Türkiye ile İspanya arasında dış ticaret ve yatırım stratejisi çerçevesinde başlatılan işbirliği çalışmalarının karşılıklı ticaret ve yatırımlara olumlu yansıdığını vurgulayarak,2011 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin yüzde 35 oranında arttığına dikkat çekti.


Bugün Türkiye ve İspanya arasında sayısı 15’i aşan sektörde ithalat ve ihracatın gerçekleştiğinin altını çizen Turgut Erkeskin, büyüyen iş hacminin,  taşımacılık ve lojistik sektörleri arasındaki işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Günümüzde kıtalar ve ülkeler arası ticaretin gelişmesinde taşımacılık ve lojistik sektörünün büyük önem taşıdığına vurgu yapan Erkeskin, UTİKAD’ın kurucu kuruluşu olduğu DEİK bünyesinde başlatılan çalışmalarla, lojistik alanında faaliyet gösteren firmalara, uluslararası işbirliklerini geliştirmeleri konusunda öncülük edeceğini de sözlerine ekledi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr