Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / MoTAT Belgesi Hakkında Bilgilendirme

MoTAT Belgesi Hakkında Bilgilendirme

Sayı: 2022/192
Tarih: 28.03.2022
Sayın Üyemiz,

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın Atık Yönetim Uygulaması kapsamındaki Mobil Atık Sistemi (MoTAT) ile tehlikeli atıklar çevrimiçi olarak denetlenmekte, izlenmekte ve raporlanmaktadır.

20 Mart 2015 tarihli ve 29301 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ kapsamında tehlikeli atıkların lisanslı araçlarla taşınması ve bu taşıma işlemlerini yapan firmaların ve araçların kayıt altına alınması gerekmektedir. Lisansı olmayan araçlar ve firmalar, araç hareketlerinin GPS desteği ile çevrimiçi olarak izlenebilmesi için geliştirilen MoTAT Sistemi’ne dahil olamamakta ve taşımacılık hizmetlerini gerçekleştirememektedir.

MoTAT Sistemi’nin uygulamaya alınmasıyla birlikte atıkların üretildiği yerden geri kazanım/bertarafına kadar ki tüm süreçlerin çevrimiçi olarak takip edilmesi, denetlenmesi ve raporlanması sağlanmakta, illegal ve uygunsuz taşımanın önüne geçilmektedir.

MoTAT Belgesi alımı için Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS) üzerinden E-Devlet kullanıcı bilgileriyle kayıt oluşturulduktan ve başvuru formu doldurulduktan sonra T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İl Müdürlüklerinden belge alımı yapılabilmektedir.

MoTAT Belgesi başvuru aşamaları hakkında detaylı bilgileri ve yardımcı videoları ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr