Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Randevulu Sanal Sıra Sistemi (RSS) Projesi

Randevulu Sanal Sıra Sistemi (RSS) Projesi

Sayı: 2020/439
Tarih: 21.07.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde "Randevulu Sanal Sıra Sistemi (RSS) Projesi" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda Randevulu Sanal Sıra Sistemi'nin sürücülerin web, mobil ve kiosk uygulamaları üzerinden belirleyebilecekleri tarihte ve ilgili gümrük müdürlüklerince sistemde tanımlanabilen zaman dilimleri içerisinden seçtikleri saatte randevu almaları ve bu randevu saatine göre gümrük kapısına ilerlemeleri esasına dayandığı; sistemin, randevu saatine ve randevu sahibine ilişkin bilgileri içeren sistem ve sistem içerisinde üretilen karekod kullanılarak TIR Parkı üzerinden ülkeden çıkış yapmak üzere gümrük kapısına geçilmesi suretiyle işlediği belirtilmiştir.

Duyuruda ayrıca araçların terminal girişinde ve içerisinde geçirdiği zaman ve bekleme süresini kısaltan, sürücülerin gümrük kapısından ne zaman geçebileceklerini yaklaşık olarak öngörmesini sağlayan, TIR kuyruklarını minimize etmeyi amaçlayan, tamamen dijital ortamda hızlı sıra yönetimini temin eden Randevulu Sanal Sıra Sistemi'nin, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 13 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla pilot olarak devreye alındığı bildirilmiş olup 1 ay sürecek pilot uygulamanın ardından Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bütün firmaların işlemler itibarıyla devreye alınacağı, sonrasında Hamzabeyli ve Karkamış Gümrük Kapılarında çalışmalara başlanacağı belirtilmiştir.

Söz konusu duyuruyu, RSS Web Uygulaması Kullanım Kılavuzu'nu ve RSS Mobil Uygulama Kullanım Kılavuzu'nu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr